stolberglaan

stolberglaan

Verslag van de partijen uit de interne competitie, ronde 10 - 19 november 2007.

Chiel liet tegen Eric een Loper insluiten. Hij kreeg daar slechts 1 pion voor terug. En met een stuk minder is het lastig spelen, zeker tegen Eric. Chiel bleef nog wel een tijdje doorspelen, maar je kunt nu eenmaal niet elke week een verloren partij redden door je pat te laten zetten. Zeker niet tegen Eric.

Patrick wist in de opening een pion te winnen. Frank kreeg wel wat tegenspel, maar Patrick dacht daar makkelijk het hoofd aan te kunnen bieden.
Vaak is er echter een verschil tussen wat je denkt en wat je doet. In plaats van rustig te verdedigen, op te bouwen en toe te werken naar een beter eindspel, begon hij onrustig en wild te spelen. Toen gaf hij een stuk weg en gaf op.

Jan haalde het Koningsgambiet maar weer eens van stal. Dit was voor Henk onbekend terrein waarop hij al snel verdwaalde. De f-lijn werd geopend, Lopers, Paarden, Torens en de Dame stoven op zijn Koning af en al snel was voor Henk de keus: mat of Dameverlies of opgeven. Hij koos voor het laatste.

Bij Paul en Emile ging het in de opening gelijk op. Maar wat een boeiend gevecht had kunnen worden, kwam aan een voortijdig eind doordat Emile wat zetten verwisselde. Daarbij verloor hij een stuk en vervolgens de partij.

Joop en Steffen speelden een geweigerd Damegambiet met wisselende kansen. Eerst won Joop een pion maar een zet of tien later moest hij die pion weer teruggeven. Op de 27ste zet speelde Steffen een Toren sterk op met de bedoeling te gaan stapelen. Dit vond Joop geen goed idee en hij isoleerde deze vervaarlijke voorpost door er een stuk tussen te zetten. Daarna speelde hij op het goede moment zijn e-pion op en zette de Koningsvleugel van Steffen onder druk. Uiteindelijk werd de geïsoleerde Toren Steffen fataal. Joop ontketende dubbele aanvallen op de koningsvleugel en op de Toren, die tenslotte viel.

Jan R.