stolberglaan

stolberglaan

Verslag interne competitie, ronde 5

Afgelopen maandag was het full house bij Caldo. Maar liefst 12 leden hadden huis en haard en vrouw en kind verlaten om enige uren zwaar denkwerk te verrichten. Dat leverde de volgende resultaten op.
Bij Joop werkte het prettige herfstweer uit als lentekoorts. Hij speelde te snel en onrustig, dus slordig. Dat werd door Albert bekwaam afgestraft. Die kwam twee pionnen voor, wist van de eerste cursusavond nog hoe dat zit met sleutelvelden, en won.
Frank v/dR gaf deze avond voor de afwisseling niets weg en profiteerde van de foutjes van zijn tegenstander, Mathieu in dit geval. Mathieu zat wat te pielen in de buurt van Franks koning, maar Frank liet zich daardoor niet van de wijs brengen en met een paar listige zetten die verdacht veel op een combinatie leken, zette hij Mathieu met behulp van een loper en een Dame mat. Goed gedaan, Frank. Ga zo door. En nu eens zien te winnen van iemand vaan je eigen leeftijd.
Paul wist niet goed raad met de Caro-Kann en kwam al snel een pion achter. Maar een verkeerde zet van mij was voldoende om de kansen te doen keren.
Paul deed de ene krachtzet na de andere, ik moest mijn pion weer inleveren, en toen nog een en nog een en nog een. Winst voor Paul dus.
Patrick speelde met wit tegen Eric. Dat mondde uit in een vrij krankzinnige partij. Alle stukken hielden ze op de achterste rijen, de pionnen werden innig in elkaar geschoven. Eerst stond Eric prima, daarna Patrick. En net op het moment dat het voor de buitenstaander leek dat Patrick mat zou gaan geven, vond Eric een intens gemene manier om met remise te ontsnappen.
Steffen pakte tegen Robbie een pion, maar werd als gevolg van deze hebzucht in de verdediging gedrukt. Met dat verdedigen had hij het zo druk, dat hij wat laat zag dat zijn Dame kon worden ingesloten. Ten koste van een stuk kon hij de ramp nog voorkomen, maar wat later verloor hij zijn Dame toch en dus ook de partij.
Henk en Chiel tenslotte speelden remise. Wat er daar op het bord gebeurde is mij helaas ontgaan. Wel wijst het er op dat we er met Henk niet alleen een plezierige, maar ook een geduchte tegenstander hebben bijgekregen.